Ekipa više ne uspijeva iskoristiti sve opcije novih tehnologija

Naravno, ni ja ne uspijevam, a tehnologija ide fenomenalno naprijed. Tehnologija se razvija revolucionarno, a čovjek i dalje evolucijski. Pazi samo razvoj mogućnosti publiciranja. Negdje 2005-6 je ludi bloger Kemo (Kemoterapija) krenuo na put oko Hrvatske pješice i javljao se na to novo čudo – blog – dnevnim zapisima i fotkama. Mnogi su tada oduševljeni tehnologijom imali slične ideje, osjećaj slobode, mogućnosti izražavanja kao nikad prije… Samo pet godina kasnije tehnologija za takve pothvate je savršena, no ništa se ne dešava. Pazi, ovaj Tab odlično slika, snima video, piše…

Ok, imaš Facebook i Twitter, YouTube i Twitter, ali zar je to sve što se moglo dobiti iz raspoložive tehnologije? Sve je to kaos. Recimo

Evo, gledam dolje slučajnu bilješku s fotkom gdje čekam Šileta u autu da bi se tako mogle razvijati multimedijalne priče, potpune živih dokumentarnih detalja. U neko ranije internet doba sve je vrijalo od ideja, renesansni ljudi su koristili novu tehnologiju. Danas vladaju dosadni geekovi tipa Zuckerberg koji slude nevine duše i odmah ih strpaju u šablonu. Tehničari su genijalni, ono što proizvode je na razini božjih moći. Ali sve te moći nema tko koristiti. Operater, čovjek je ograničen. Njegov hardver, niti softver se nije mijenjao tisućama godina. A tehnologija radi čudesne pomake u nekoliko godina.

Sjećam se Darija iz pred,Blog.hr faze kad je vodio blog prije nego je znao što je to uopće. Izravni prijenos vlastitog života, do zadnjeg detalja.

Danas ako se netko sprema napraviti neki projekt već razmišlja o svim glupostima koje će ga u startu osuditi na kreativnu propast, kako napraviti dobar SEO, gdje smjestiti banere, kako imati što više unique usera i zeznuti Gemius, kako i kada prodati projekt. Nema slobodnog istraživanja. Svi kopiraju uspješne, ali Google nije postao to što je zato jer je znao da će prodavati kontekstualne oglase. Slijedio je svoj originalni smjer dokle ide.

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: