Catch.com

Odlična aplikacija za bilješke. Kako sad imam i Galaxy S i Galaxy Tab i budući pišem bilješke na jednom odnosno drugom, zavisno od toga koji mi je pri ruci, Catch mi služi za sinhronizaciju bilježaka među ta dva uređaja, koje se osim na Androidima nalaze i web stranici Catch.com. To je mnogo bolje rješenje od drugih aplikacija za bilješke kod kojih svaku pojedinu bilješku moraš ručno slati na mail da bi ju imao gore u “oblaku”. Editiranje svih bilježaka i njihovo prebacivanje u već postojeće tekstove je naravno najelegantnije na webu.

Catch ima smisla tim više budući da editiranje teksta u Google Docs još ne radi sa Androida. Odlično i jednostavno rješenje za tagiranje bilježaka pomoću “#” znaka ispred riječi taga, u stilu Twittera.

image

Zamjerke:

  • Catch na Galaxy S konvertira malo “i” u veliko (to je valjda za sve Android 2.1 aplikacije; Galaxy Tab koji ima Android 2.2 nema taj bug).
  • Nema privremeni Save dok pišeš, već ako želiš sejvati usred pisanja za svaki slučaj, Save te baca van iz bilješke, a da se vratiš trebaš dva klika – odaberi bilješku i edit, dakle Save traži 3 klika.
Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: