Čini se da Facebook pobjeđuje. I u Flickr će se moći ući preko FB accounta

Baš gledam komentare na sajtovima, svi ih imaju preko Facebook logina. Da, svi imaju FB account, predstavljaju se njime u komentarima, ali većina ih drži zatvorenima. Da bi vidio što osoba piše moraš tražiti njeno odobrenje. Apsurdno. Očito će trebati otključati FB za sve.

Ono što me već duže vrijeme proganja je jedinstveni virtualni identitet osobe. Glupo je naravno da mogu komentirati samo preko svog FB accounta kad na FB jedva da postojim, jer praktički nikad ne ažuriram profil. Ne volim Facebook. Moja aktivnost i profil na webu postoji u više različitih formi, kao i kod mnogih drugih. Imam blog, puno sam pisao po Forumu, često update-am Flickr, ponekad Twitter, znam se nalazi na diskusijama na LinkedInu, uploadam na YouTube… Dakle ono što je potrebno je imati sve te profile vidljivima (ako želiš) kad negdje komentiraš. Zašto bi sve moralo završiti na Facebooku, dok ti možda želiš da to radije bude tvoj blog. Ili još bolje – sve zajedno. Ne želim dizati reputaciju Facebooku već sebi ili bilo čemu što želim.

Ovako prestaješ imati izbor. Facebook ima najviše korisničkih računa i svi ćemo zaglaviti s njim, jer je zatvoreni krug – sajtovi stavljaju FB komentare kao standard, FB samo još više raste i FB komentari postaju standard. FB postaje prejak da bilo tko drugi, bolji ide u igru. Kako to spriječiti?

Evo, sad je i Yahooov Flickr omogućio login preko FB računa.

Oglasi

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: